Сирийците бяха пребити и ограбени от 20 нападатели с качулки, ножове и боксове

Задържан е заподозрян за поредния побой над чужденци у нас, при който трима имигранти от арабски произход бяха атакувани и ограбени от 20 нападатели в района на столичния булевард "Сливница". За ареста стана ясно в предаването „Часът на Милен Цветков” - по време на включване на живо от адреса, на който живеят пострадалите, пристигна полиция и те бяха отведени от служителите на реда, за да разпознаят задържания.

 

Около 9 часа снощи тримата сирийски бежанци са били на оживен столичен булевард, в близост до много заведения и автобусна спирка. Пострадалите разказват, че са атакувани от над 20 души с качулки. След схватката Уисам Юсеф е с над 20 шева по главата:

 

„Ние тримата си ходехме спокойно по улицата. Усетихме, че групичката ни следи. Чухме ги как се затичаха към нас, но беше твърде късно да се измъкнем. Имаха ножове и метални боксове. Бяха обучени и подготвени за тази атака. Майка ми влезе в болница като разбра какво е станало. Постоянно й звъня, за да я успокоявам”.

 

Побой или обир?След нападението пострадалите бяха откарани във Военномедицинска академия.

 

Според МВР става въпрос за обир. Пострадалите уточниха, че нападателите са им взели около 800 евро и са категорични, че не това, а ксенофобски подбуди са в основата на нападението. Според тях нападателите са били скинхедс.

 

И тримата пребити са бежанци - единият вече е получил бежански статут, а другите двама очакват такъв.

 

Подробности за случая ще научите от видеото.