Нарушения е имало и при обществените поръчки

Нарушения  в областта на обществените поръчки, събирането на вземания и контрола в МВР откриха от Сметната палата. Данните бяха предоставени в доклад до Народното събрание и са за периода от януари 2010 година до май 2013. В този период вътрешен министър беше Цветан Цветанов от кабинета на ГЕРБ. Той обаче пренасочи въпросите за нарушенията към своя заместник Димитър Георгиев.


В периодът на управление, който е проверяван от  Сметната палата, министърът на вътрешните работи е преодстъпил правата си на своите зам.-министри. Така Димитър Георгиев е управлявал собственността на институцията, но той отхвърля да има извършени нарушения, като сочи че такива не са посочени и в одита.


„Няма финансови вреди нанесени на Министерство на вътрешните работи. Освен това, всички проверки, които са правени за периода по отчетите на министерството. Само мога да кажа, че тази година за първи път е приет отчета без абсолютно никакви проблеми, докато предишните години беше заверяван с резерви”, заяви бившият зам.-министър на вътрешните работи Димитър Георгиев. По повод спорните имоти, споменати в доклада, някои от тях трябвало да бъдат предоставени на общините. Сред тях е и басейна „Спартак”.


За случаят, в който търговско дружество е дължало пари на МВР, бившият зам.-министър Георгиев заяви, че приблизително същата сума е трябвало да бъде изплатена обратно за услуги пък на дружеството от министерството. Така, пак нямало загуби за държавната структура.


Повече по темата гледайте във видеото.