Другият обвиняем – братовчедът на шофьора, е осъден на 7 години лишаване от свобода

12 години лишаване от свобода е окончателната присъда за шофьора, причинил жестоката катастрофа в Симеоновград на Великден преди три години, при която загинаха шестима младежи. Другият обвиняем по случая – братовчедът на шофьора, който му е дал ключовете за колата, е осъден на седем години лишаване от свобода.


За близките на шестимата загинали на Великден 2011-а всеки ден започва на мястото, където се случи жестоката трагедия. Мелин, Яница, Гошо, Трифон, Евгени и Красимир бяха блъснати на път за църквата.


„Аз с това ще си умра. За мен животът е свършен. Аз просто съществувам, не виждам каква е тази държава, в която няма справедливост”, обяснява Славка Митева – майка на загиналия Гошо.


Близо три години след катастрофата съдът окончателно постанови 12 години лишаване от свобода за шофьора Данаил Георгиев и седем години за братовчед му Живко Желев, който му е дал колата си в злополучната нощ. Присъдите си двамата братовчеди ще излежат в затворническо общежитие.


За да има по-малко жертви на пътя, близките на шестимата загинали в Симеоновград младежи настояват за законодателни промени, с които причиняването на смърт след алкохол и с висока скорост да бъде причислено към умишлените престъплнения.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Димитър Иванов