Междувременно има два протеста пред Съдебната палата в София

Софийската градска прокуратура прецени, че Волен Сидеров е извършил престъпление при инцидента на варненското летище и имунитетът му трябва да бъде свален. Всички материали по случая вече са предадени на главния прокурор.

 

Обвинител номер едно Сотир Цацаров вече е изпратил искането за сваляне имунитета на Сидеров до председателя на Народното събрание Михаил Миков. По закон, когато парламентът не заседава, Миков може да вземе еднолично решение по казуса. Ако не го прави, искането трябва да се гласува от депутати. 

 

Според прокуратурата лидерът на "Атака" е извършил престъпление при инцидента на варненското летище. 

 

Събрани са доказателства, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, в явно неуважение към обществото. Депутатът е причинил лека телесна повреда на полицай, който е изпълнявал служебните си задължения. 

 

Цацаров поиска имунитета на СидеровСпоред прокуратурата по време на инцидента, поведението на Сидеров било "изключително скандално и цинично. То е демонстрация на грубо неуважение към обществото и неприкосновеността на отделната личност".  Сидеров нападнал и един от свидетелите на инцидента. 

 

Междувременно пред Съдебната палата в София има два протеста - единият - против, другият - в защита на Волен Сидеров. 

 

Хората пристигнаха още в 12 часа, дойде и Сидеров, който представи своята версия и обвини главния прокурор, че се кани да се поддаде на политически натиск. 

 

След като разбра за решението на прокуратурата, той се обърна към тези, които протестират срещу него, и заяви: „Ето кой се радва, господин главен прокурор!”. 

 

Атмосфера от протестите гледайте в първото видеото.

 

Информация на Марина Стоименова и Надя Ганчева