Цветлин Йовчев застава твърдо зад служителите на МВР, които защитават законите

Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че застава зад всеки полицай, който  спазва закона. Коментарът му беше по повод скандала на летището във Варна с лидера на „Атака” Волен Сидеров.

 

„Във всички случаи, в които, без изключение служителите на МВР са изпълнили Конституцията, закона и нормативните уредби, аз ще застана зад тях и ще ги защитавам докрай, каза Йовчев.

 

„Това, което трябваше да предприемем, сме го предприели. В много кратки срокове, бяха извършени абсолютно всички необходими процесуални действия. Мисля, че вече има изявление на прокуратурата в тази посока. Категорично мисля, че каквото трябваше да бъде направено, е направено”, каза Йовчев в отговор на въпрос какво смята да предприеме по случая.

 

„Въздържам се да коментирам действията на народни представители. Ще спазваме закона и ще отстояваме върховенството на закона във всички случаи. Това какво точно се е случило, е процес на събиране на необходимите доказателства, процес. Аз ви гарантирам – ще спазваме закона”, подчерта той.

 

„Аз съм убеден, че прокуратурата ще си свърши работата, както трябва. Имам пълно доверие в главния прокурор и в ръководството на прокуратурата. Те показаха пред обществото с действията си, че не се влияят от никого, че следват буквата на закона и аз мисля, че и в този случай ще бъде така”, завърши вътрешният министър. 

 

Вътрешният министър отказа да коментира и въпроса дали посегателството над полицай е тежко престъпление или не.

 

Според Конституцията народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията им.

 

Могат обаче да бъдат задържани при заварено тежко престъпление.