Главният прокурор категорично отрече да е имало политически натиск в решението му

Главният прокурор Сотир Цацаров допусна, че е възможно да има искания за свалянето на още депутатски имунитети. Причината е, че в момента се води разследване относно това има ли други депутати, участвали в побоя над Димитър Бахнев, който се опълчи на Волен Сидеров на летище Варна.

 

Това бе поредният скандал с участието на лидера на „Атака”, който стана повод Цацаров официално да поиска снемането на депутатския му имунитет, за да може да бъде започнато разследване по случая.

 

И други депутати от „Атака” предизвикаха скандал, след като нахлуха в сградата на Нова телевизия, търсейки саморазправа с участници в предаването „Часът на Милен Цветков”, които се появиха в ефир с маска на Сидеров.

 

„Ние защитаваме тук държавността. Не може да размахваш една карта и да твърдиш, че всеки, който е в униформа, е длъжен едва ли не да те обслужва”, каза Цацаров. Главният прокурор категорично отхвърли обвиненията на Волен Сидеров, че му е поискал имунитета под политически натиск.

 

Вижте също какво казаха за случая председателят на Синдикалната федерация на служителите от МВР Валентин Попов, юристът и бивш зам.- председател на народното събрание Екатерина Михайлова и композиторът Виктор Стоянов, който снощи бе заплашен от депутати на „Атака".