Потърпевшият получил обаждане по телефона, че е одобрен за работа и ще бъде нает

36-годишен мъж от село Враняк се оказал „в примката” на престъпници след като публикувал в интернет обява, че търси работа. Получил обаждане по телефона, че е одобрен и ще бъде нает. 

 

Мнимите „работодатели” дори му възложили задача – трябвало да отиде в Бяла Слатина и да получи на адрес плик с документи, които да транспортира до град Попово. В началото той не се усъмнил и отишъл на посоченото място. От възрастна жена той обаче получил пари. Виждайки сумата от 3040 лева, мъжът започнал да се досеща за това, че е възможно да участва в престъпна схема. Занесъл парите в Районното управление на полицията в Бяла Слатина и разказал за случая. 

 

Служителите на реда посетили жената, която обяснила, че същия ден получила обаждане на домашния си телефон. Непознат мъж, който се представил за полицейски служител от София, съобщил, че нейн внук е предизвикал катастрофа, в която е пострадало дете. По този повод е необходимо жената да събере колкото може повече пари на стойност до 5000 лева и да ги предаде на човек, когото  мнимият полицай обещал да изпрати до дома й.  

 

В случая обаче схемата се провалила заради прозорливостта на 36-годишния кандидат за работа. Полицията продължава да работи по случая.

 

Информация на Румяна Попова