Това става след серия публикации срещу нея и след като тя заявява, че ще си търси правата

„В един от вестниците на майката на Делян Пеевски имаше серия публикации спрямо мен. Става въпрос за публикации, свързани с протестите”, разказа в „Здравей, България” Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда. Тя сподели ще, че на една от кориците на изданието под заглавието „Кукловодите” е нейната снимка, заедно със снимките на още няколко човека. 

 

„Обадих се и поисках да разбера защо не е взета и моята позиция и съобщих, че ще си търся правата”, каза тя. По думите й проблемът е в това, че тези медии на спазват никакъв етичен кодекс. 

 

В началото на годината Цонева получава обаждане от СДВР, че трябва да се яви за една предварителна проверка и да даде сведения. „Ставаше въпрос за сигнал, подаден до главния прокурор от Кристи Петрова, която е написала една от статиите срещу мен”, каза Цонева.

 

Когато отива в СДВР, за нейна голяма изненада се оказва, че трябва да даде показания в отдел „Убийства” „Аз съобщих, че ще търся правата си, но не съм заплашвала никого”, категорична беше Цонева. 

 

Целия разговор може да гледайте във видеото.