Информацията потвърдиха от МВР

Бисер Миланов-Петното е арестуван след като заплаши журналист от друга телевизия, съобщиха за Нова телевизия от МВР. След излъчените кадри, главният прокурор Сотир Цацаров е изискал всички разследвания за Миланов. Изпратени са две – за разпространение на расова омраза и за заплаха за убийство. Тепърва прокуратурата преценява дали да му повдигне обвинения и да поиска задържането му за 72 часа.  

 

Бисер Миланов, познат с прякора „Петното” е един от най-честите участници в протестите от миналата година, въпреки че многократно беше посочван от останалите протестиращи като провокатор. Ръководител е на Национално движение „Свобода” и е един от най-редовните участниците в преговорите на протестиращи с премиера Пламен Орешарски.


Преди да стане известен на обществото обаче Бисер Миланов е станал известен на полицията. Пътят на Бисер Миланов тръгва от Русе, а криминалните му регистрации тръгват още преди 90-та година. Бил е съден за две кражби, една от които на автомобил, също и за съпротива на полицай. Лежал е в затвора, бягал е от затвора, след това пак е лежал – за хулиганство и за нанасяне на тежка телесна повреда.


В момента срещу Бисер Миланов се водят две досъдебни производства – за разпространение на расова омраза и за заплаха за убийство. Първото е след изява на Миланов и сподвижниците му пред джамията Баня баши на 2-ри ноември. Тогава мъжете са се движили по бул. „Мария Луиза” в района на джамията с джип и с помощта на два мегафона, през отворените прозорци на автомобила, са отправяли призиви към гражданите за саморазправа.


Второто досъдебно производство срещу Бисер Миланов е за заплаха за убийство на момиче, което е участвало в протестите. Тепърва прокуратурата преценява дали да повдигне обвинения на Бисер Миланов и сподвижниците му.

 

Репортери: Вероника Димитрова и Нина Димитрова