Извършителят е намерен и задържан, съобщиха за Новините на Нова от полицията

Момиченце на една година е починало след побой в Казанлък. Боят е нанесен от 24-годишен мъж, с когото майката на детето живее на семейни начала в ромската махала. Той вече е с повдигнато обвинение за убийство на малолетно дете.

 

Сигналът за пребитото дете е подаден в полицията в Казанлък вчера следобед от екип на спешния център в града. Лекарите се отзовават на сигнал на телефон 112, но когато пристигат на място, едногодишната Мария вече е в много тежко състояние и е починала на път за болницата, обясни директорът на областния спешен център Маргарита Павлова. Момиченцето е със спукани вътрешни органи и счупени ребра.

 

Съдебно-медицинската експертиза показва, че смъртта на Мария е настъпила вследствие на нанесени наранявания по тялото. След незабавно разследване е арестуван Атанас, който не е биологичен баща на детето. Свидетел на побоя става и деветгодишната сестра на Мария, Анета. С нея вече работи психолог. По информация на социалните семейството е пристигнало в Казанлък седмица преди инцидента. Все още не е ясно с какво детето е успяло да предизвика мъжа така, че той да го пребие до смърт. Атанас засега остава в ареста.

 

Репортер: Анна Турлакова