"Ако знаех какво ще стане, по-добре аз да бях умрял”, допълни Михаил Куртев

Софийският градски съд осъди на 9 години затвор таксиметровия шофьор Михаил Куртев, който помете с таксиметровия си автомобил 12 души на бул. "Цариградско шосе", предаде БГНЕС.

 

По-рано днес Михаил Куртев се призна за виновен. Така делото в Софийския градски съд срещу таксиметровия шофьор се гледа по съкратената процедура.

 

Пред съда Куртев заяви, че 10 юли 2013 г. е най–черният в живота му. Той изказа съболезнования на близките на загиналите. 

 

Извън съдебната зала шофьорът каза, че нищо не може да се върне назад. Той обясни, че се е признал за виновен и заради това и близките на пострадалите и загиналите, и той самият да не изживяват всичко отново. 

 

9 години затвор за таксиметровия шофьор, помел 12 души на ”Цариградско шосе”Той твърди, че от трагичния инцидент не пие и не шофира. Куртев обясни, че в нощта на катастрофата не е бил „мъртво пиян” и дори и да е бил трезвен, реакцията му е щяла да бъде същата. „Ако знаех какво ще стане, по-добре аз да бях умрял”, допълни шофьорът. 

 

Двама души - 25-годишната Станислава и 6-годишната Елена загинаха, след като таксито на Куртев връхлетя върху хора, чакащи на автобусна спирка. Жестоката катастрофа стана вечерта на 10 юли.

 

Малко след 20:00 часа таксиметровият шофьор се качил зад волана пиян, с близо 2 промила алкохол в кръвта. По „Цариградско шосе” е вдигнал над 100 километра в час, показва експертизата. Близо до автобусната спирка пред столичен търговски център, Михаил Куртев губи контрол над колата, катастрофира и помита 12 души, чакащи автобус.  

 

Първата жертва на катастрофата беше 25-годишната Станислава Асенова, която почина часове след инцидента. Най-сериозно пострадала беше 6-годишната Елена - с тежки черепно – мозъчна, гръдна и коремна травми. Детето беше прието в болница „Света Ана”. Следващите две седмици лекарите се опитваха да стабилизират 6-годишното дете. Половин месец след инцидента обаче Елена почина.