Сред основните свидетели са Димитър Бахнев и полицаят Костадин Колев

„Атака” сезираха прокуратурата за изтекъл доклад с разпити на свидетели за това, какво всъщност се е случило на летището във Варна.

 

Нова телевизия също разполага с документа за вечерта на сблъсъци на летището между депутати от „Атака”, френската дипломатка и полицията. Сред основните свидетели са мъжът, който твърди, че е нападнат - Димитър Бахнев и полицаят, който твърди, че е ударен от Волен Сидеров. Според показанията им, конфликтът е възникнал от един поглед в автобуса на летището, а личните карти на Димитър Бахнев и баща му са били изтръгнати насилствено и заснети с мобилния телефон на депутата Десислав Чуколов.

 

От разказите става ясно, че до словесните и физически саморазправи се е стигнало след като погледите на Волен Сидеров и Димитър Бахнев се засекли в автобуса. Бахнев бил възмутен от поведението на Сидеров в самолета, където той разговарял на висок тон, както се оказа в последствие, с културното аташе на Франция, Стефани Дю Мортие.

 

Пред разследващите, Бахнев разказва, че забелязал как господин Сидеров се взира в него, а когато и той го погледнал, Сидеров го попитал : "Какво искаш, бе?" и посегнал към него с юмруци. Посегнал втори път, а Бахнев му казал, че се държи просташки. След което някой хванал ръцете му и получил юмрук в окото.

 

Показанията на други свидетели, сред които полицаи и служители на летището, потвърждават, че окото на Бахнев е било зачервено и подуто. За удара на полицая обаче има повече свидетели. Разказът на Костадин Колев е, че Сидеров го блъснал в гърдите. След което получил няколко удара в лицето и ръцете. Когато попитал защо го удря, лидерът на „Атака” отговорил, че е народен представител и полицаят е длъжен да му съдейства. За това свидетелстват поне още двама служители на реда.

 

Толкова са и хората, които потвърждават думите на началника на Гранична полиция Снежа Господинова, която твърди, че Сидеров е отнел от ръцете ѝ личните карти на Димитър Бахнев и баща му, а друг от групата му, в разказите става ясно - Десислав Чуколов, ги е заснел с мобилния си телефон. Полицаи разказват, че също са били блъскани и удряни от Сидеров и депутатите в коремите и гърдите.

 

Служебният пропуск на един от служителите в отдел "Сигурност" на летището бил отнет и прибран от Сидеров. Телефонът на негов колега пък бил стъпкан отново от Сидеров. От показанията на свидетелите стават ясни и някои от обидите, които Сидеров и група са крещели срещу тях и Димитър Бахнев. Според Бахнев, Сидеров го е наричал нещастник, а полицаят свидетелства, че Сидеров е крещял срещу всички „мафия, ТИМ-аджии, циркаджии, корумпирани ченгета”. Няколко от свидетелите твърдят, че председателят на „Атака” е "лъхал на алкохол".

 

Като отговор на това, Сидеров твърди в жалбата си, че всъщност полицай Костадин Колев е нападнал него и го е ударил в диафрагмата. А другият мъж, Димитър Бахнев, го е нападнал с обиди безпричинно и непредизвикано. Според Волен Сидеров, служителите на реда се опитвали да прикрият Бахнев, който бил истинския нарушител.