Героят се натъкнал случайно на схемата, след като измамниците го наели за куриер

Мъж от Враца успя да предотврати телефонна измама. В търсене на работа, той случайно попаднал в схемата на измамниците, които го наели за куриер. Когато отишъл да вземе пратката, обаче, се усъмнил.

 

Налага се той да крие лицето и името си, но не крие истината. Всичко започнало с една обява, която пуснал в интернет, за да търси работа. Получил предложение да препраща документи за сделки със земеделска земя.

 

Така животът го срещнал с пенсионираната счетоводителка Параскева, на която мнимите работодатели също се обадили, но за да искат от нея пари по познатата схема за телефонна измама – внукът блъснал дете, то починало и сега е арестуван. Параскева събрала всичките си пари и ги дала на човека, който дошъл в уреченото време.

 

„Бабичката ми дава и ми стиска така ръката и ми вика: Дано спасите, мамо, момчето ми, казва героят. Това го накара обаче да се усъмни и той занесъл пакета в полицията. Там отворили пакета и намерили 3040 лева.

 

„Явно има съвест. И въпреки, че няма достатъчно средства да се издържа и да издържа семейството си, е предпочел правилният път”, казва заместник-началникът на РПУ Бяла Слатина Пламен Лилов.

 

Така болната старица получила обратно спестяванията си, които пази от години. Хората от региона, които вече добре познават историята на мъжа, смятат, че заради достойната му постъпка той заслужава да попадне на почтен работодател и да изкарва честно парите, с които да погаси последните 5 вноски по кредита си и да направи абитуриентския бал на детето си.

 

Репортер: Румяна Попова