Режисьорът споделя любопитни подробности за новата си постановка

Вече не се притеснявам преди премиерите, представлението е сглобено. В него ще участват студенти от Нов български университет. Групата е добра, работя с тях над месец. Много е трудно да драматизираш Волтер. Представлението е една фойерверка от случки на един човек, тръгнал с наивния си оптимизъм да обиколи света. Попада на човекоядци, йезуити, инквизиция и алчни евреи”, каза в студиото на „Здравей, България” режисьорът Теди Москов. Той разказа подробности за своята нова постановка „Карай да върви…” по „Кандид или оптимизмът” на Волтер, чиято премиера е в сряда вечер от 18:30 часа в Университетският театър на НБУ.

 

Волтер описва много интересно българите в своята книга „Кандид или оптимизмът”. Действието се развива около 1740-а година преди Френската революция. Тогава има българи, които колят, бесят и изнасилват”, добави той.

 

Москов разказа и повече за работата си зад кулисите на представлението. „Работя с Чавдар Гюзелев по сценографията. Той се писа художник, не сценограф, защото сценография реално няма. Бюджетът на частните университети е много малък за декори и костюми”, добави Москов.

 

Гледам да не ме управлява никой. Така работя. Вече ми омръзна да се занимавам с всякакви”, сподели Москов по повод негов коментар в предишно интервю, в което казва, че в момента ни управляват „уроди”.

 

Цялото интервю с режисьора може да гледате във видеото.