Депутатът заяви, че не знае срещу него да има разработка

„Нямам фирми, не знам да има такава разработка, опазил ме Бог да имам фирми с подставени лица, нямам намерение и да споря с Ваньо Танов”.

 

Така депутатът от ДПС Йордан Цонев отговори на думите на бившия шеф на митниците Ваньо Танов, че на фирми, свързани с Цонев, са възстановявани огромни суми ДДС по време на Тройната коалиция. Народният представител обясни, че много отдавна живее с депутатската си заплата.

 

Цонев подчерта, че не очаква срещу него да има разработка. „Ако имаше, тя щеше да стигне до правораздавателните органи. ГЕРБ управлява четири години и като се има предвид какви са ми изказванията към тях, едва ли щяха да ме пропуснат, аз съм достатъчно ярък критик на ГЕРБ”, допълни председателят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

 

Той заяви, че на 28 април има дело с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който води дело срещу него за клевета. 

 

Във връзка с решението на депутатите предизборна кампания да не може да се води на език, различен от българския, Цонев каза: „Всеки активист на ДПС първо говори на български език и след това част от тях заявяват: „Позволете ми за по-възрастните ни родители да резюмирам словото си на майчиния им език”. Не виждам къде е проблемът да кажеш на турски на по-възрастните хора, които не по тяхна вина, не знаят български”. 

 

Цонев допълни, че с това, което е прието в НС всеки чужденец, който идва да говори на английски и френски, трябва да бъде глобен. 

 

„Това да ползваме майчиния език е нещо, за което ДПС ще продължи да се бори. Това, което ни разделя, е омразата, злобата. Ще станем по-силни, ако се обединим”, добави той. 

 

Целия разговор с Цонев гледайте във видеото. Коментара му за срещите на Пеевски с Цветанов и главния прокурор четете ТУК.