Дръзкият обир е станал в петък вечерта, но от полицията го оповести едва днес

Нагъл въоръжен грабеж буквално под носа на жандармерията. В Хисар двамата бандити, маскирани като полицаи, нападнаха с пистолети и бухалки собственик на автосалон и задигнаха 15 000 евро. Дръзкият обир е станал в петък вечерта, но полицията го оповести едва днес.


В петък вечерта 42-годишният Николай Арабаджийски по прякор Половинката помолил свой приятел да го закара до дома му в хисарския квартал "Миромир". Николай слязъл до моста и продължил пеша. На метри от къщата му, в тъмното изкочили двама униформени полицаи.


„Ей тук, на площадката е станала цялата работа, където са спрели коли, защото колата му не може да отиде до тях. С униформи са били, причакали са го и са го тероризирали и са му взели парите. В Карлово има автопарк, а от Австрия и Германия внася и препродава коли”, обяснява Йоско Арабски.


Единствено пред Нова телевизия собственикът на автосалона се съгласи да разкаже за нападението. По думите му мъжете в полицейските униформи били с маски на лицето.


Николай носел в себе си 15 000 евро. На следващата сутрин трябвало да пътува за Германия, за да купи два микробуса. По време на нападението Николай успял да удари един от нападателите си.


След като дръпнали чантата му с 15 000 евро, двамата мними полицаи избягали към баира, където най-вероятно ги чакал трети човек с лек автомобил.


Хората в Миромир са шокирани от дръзкия грабеж, тъй като от две седмици в района патрулира жандармерия, която охранява домовете им. Полицията издирва мнимите полицаи.


„По случая е образувано досъдебно производство за грабеж в големи размери. Наказанието по закон е от 5 до 15 години лишаване от свобода”, обясни прокурор Галина Андреева от Окръжна прокуратура – Пловдив.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев