Той остава в ареста и ако няма ново повдигнато обвинение, ще бъде освободен

Неочакван подарък за рождения ден на Йосиф Йосифов, по-известен като Йоско Костинбродския. Соченият за лидер на банда за отвличания, убийства, рекет и наркоразпространение беше освободен от следствения арест. Това стана възможно, заради куп неточности в поредния обвинителен акт срещу него.


В събота Йосифов бе обвинен, че е заплашил с убийство апелативния прокурор Бранислав Славов. Районният съд пък трябваше да реши дали доказателствата са достатъчно, за да го остави зад решетките.


Мярката за неотклонение на Йосифов започна с гаф на прокуратурата, тъй като наблюдаващият обвинител Ива Атанасова обърка името на заплашения апелативен прокурор.  Последва и втори гаф - не стана ясно кога, къде и как Йоско е заплашил прокурора. Уточнена беше годината - 2013 г., през която обаче Йосифов е бил зад решетките.


Заплашеният прокурор също не знае, че е бил заплашван и в показанията си по делото твърди, че не е виждал Йоско от Великден 2010 година. Всички тези факти не оставиха съда пред друг избор освен да освободи Йосифов.


Въпреки че пуснаха Йосифов на свобода, магистратите си оставиха вратичка. Те решиха да не му свалят белезниците в съдебната зала, а Йоско да бъде върнат в ареста и ако няма ново повдигнато обвинение, той да бъде освободен.


Йосиф Йосифов излезе видимо щастлив от съдебната зала, защото след повече от година в ареста излиза навън точно на рождения си ден.


Репортер: Десислава Георгиева