Прокурорът поиска най-тежкото наказание, защото убийството е извършено с особена жестокост

Доживотен затвор ще поиска прокуратурата за мъжа, пребил безпричинно до смърт таксиметров шофьор в центъра на Пловдив. Още на първото заседание по делото задържаният Александър Скръчков заяви, че е станала грешка. Той твърди, че няма нищо общо с мъжа от фоторобота, по който полицията го издирваше близо четири месеца.   
 
33-годишният Александър Скречков скандализира съда, като демонстрира арогантно поведение. И единственото, което каза е, че не той е убил таксиметровия шофьор.
 
В съда Александър се опита да прехвърли вината върху приятеля си, с когато онази вечер изпили огромно количество алкохол. На 25-и май към 4 сутринта двамата вървели по улицата, когато таксиметровият автомобил им присветнал да се отдръпнат от пътя. Това афектирало Александър. С юмрук ударил капака на колата, счупил единия фар и пребил зверски шофьора - 61-годишния Методи Гачев. Мъжът от близкия блок, който се притекъл на помощ твърди, че се опитал  да задържи нападателя, но той се нахвърлил и срещу него. 
 
„И той продължи, избяга надолу по улицата и аз се върнах при таксиметровия шофьор да проверя дали още диша. Цялата му глава беше помляна, нищо не се различаваше от главата. Беше едно червено кръгло петно и човекът се давеше в кръвта си, разказа Тодор Танев, който е бил свидетел на страшната случка.
 
Ужасът от онази вечер е запечатала и клиентката в таксито. Момичето се прибирало от абитуриентския си бал. И до днес твърди, че още се страхува.
 
„Не знам как един човек може да живее с такива неща. Какво е това възпитание? Това е абсурдно. Това е нечовешко, което се случи, разказва момичето.
 
Близките на таксиметровия шофьор предявиха граждански иск за 450 хиляди лева.
 
Потресе ме държанието на същия човек. Той се държи със същата агресия в момента, с каквато е убил и баща ми. Той гледа всички в очите и се смее”, коментира дъщерята на таксиметровия шофьор. 
 
Прокуратурата е повдигнала две обвинения – за хулиганство и за убийство.
 
Прокурорът поиска най-тежкото наказание, защото по думите му убийството е извършено с особена жестокост и изключителен цинизъм. А колегите на убития таксиметров шофьор заявиха, че ако няма реална присъда са готови за протест.
 
Репортер: Благой Бекриев