Главата на Римокатолическата църква откраднал кръстче от ковчега на свещеник за спомен

Папа Франциск призна днес пред римски свещеници, че веднъж е нарушил седмата божа заповед, която повелява да не се краде, предаде агенция „Ройтерс”, цитирана от БТА. Папата откраднал кръстче от ковчега на свещеник за спомен от покойника. "Носех цветя, които да положа в ковчега. В ръцете му беше поставена броеница. Наведох се да положа цветята и откъснах кръста, който беше накрая на броеницата, за да го пазя като спомен", разказа Франциск. Той не уточни кога е станало това, а само каза, че винаги носи кръстчето със себе си.

 

Папа Франциск се превърна в истинска звезда в Туитър и в интернет сайтовете, откакто бе избран начело на Римокатолическата църква на 13 март 2013 г. До края на януари 2014 г. той е бил тема на дискусии в 8 милиона туита, съобщава АФП, като се позовава на проучване на центъра „Пю”.

 

Проучването на 25 информационни сайта, които са най-посещавани в интернет, показва, че Франциск е бил споменаван в тях 48 000 пъти. Това го поставя редом с американския президент Барак Обама, сирийския президент Башар Асад и пред руския президент Владимир Путин.

 

Франциск беше избран за личност на годината от сп. "Тайм". Проучването на центъра „Пю” показва, че вниманието към папата е било най-голямо на 29 юли миналата година, когато той заяви по повод хомосексуалната ориентация: "Кой съм аз, та да съдя?".