Любен Стоев представя един по-различен поглед към нашето ежедневие

"Другият град – поглед отгоре” е изложба на художника Любен Стоев, която ще бъде представена на 14 март от 18.30 часа. Картините ще са в галерията на "Шипка” 6 до 28 март. Изложбата включва живописни творби от последните няколко години, както и графики и инсталации

 

Изкуството на Любен Стоев е социално ангажирано, носещо заряда на немския експресионизъм, в чиято стилистика е възпитан по време на обучението си в Дрезден. В инсталациите си той използва предмети от ежедневието, което още веднъж прави препратка към една жива социална позиция, която третира актуалните проблеми на нашето съвремие. 

 

В настоящата изложба той представя един по-различен поглед към нашето ежедневие – това, което виждаме от високо, гледайки през нашия прозорец, картина, заключена в рамките на дограмата.

 

Картина, която краси всеки един дом, без дори да сме я забелязвали, залисани в делничните си тревоги. Тези картини-инсталации са като реални образи, извадени от дома на всеки един от нас и преместени в пространството на галерията.