Явор Куюмджиев бил хванат да кара с превишена скорост, обжалва наказанието си

Акт за превишена скорост е бил съставен на червения Явор Куюмджиев. Самият той заяви, че ще обжалва наказанието си и обвинява униформените в арогантно поведение.


Във вторник по обед Явор Куюмджиев се прибирал от София към Търговище. Бързал за извънредното заседание на парламента. На влизане в столицата обаче го чакали катаджии.


„Много е вероятно след магистралата да съм превишил скоростта. Не отричам, че това е нарушение и като гражданин трябва да си понеса отговорността”, обясни Куюмджиев.
Депутатът отрича друго - законността на уреда, с който е засечена скоростта му - 96 вместо разрешените 50 километра в час.


„С решение на ВАС мобилните камери са признати за нелегитимни технически средства”, пояснява той.


Оттук тръгнал проблемът. Депутатът написал възражение. Оплакал се и че униформените не му се представили, а значките им не се виждали и тръгнала размяна на реплики.


„Когато полицаите приближиха колата, на нея ясно се вижда стикерът, че съм народен представител. Надявам се това не ги е превъзбудило и не е предизвикало тяхното изключително арогантно поведение по време на цялата процедура”, твърди депутатът.


От МВР официално съобщение по случая липсва. По телефона оттам бяха лаконични - подадена е жалба срещу техни служители, прави се проверка. В пресата обаче се появи информация, че самите униформени също се оплакали от арогантно поведение и заплахи от страна на народния представител. Явор Куюмджиев ще обжалва акта си.


Повече по темата гледайте във видеото.