Орлин Тодоров подчерта, че е отишъл доброволно

Ключовият свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов се появи в Съдебната палата доброволно, предаде БГНЕС.

 

Бившият директор на РЗБОП - Велико Търново Орлин Тодоров не се яви на предишните две заседания по делото. Тогава съдът реши, че трябва да бъде доведен принудително и да бъде глобен с 300 лв. 

 

Тодоров обаче подчерта днес, че е отишъл на заседанието доброволно. 

 

„На предишното заседание не дойдох, защото ми се счупи колата, и на всеки който не вярва, дано му се счупи колата", заяви Орлин Тодоров. „Както виждате, идвам самичък, не ме водят. Разбрал съм от медиите, жена ми снощи са й дали призовка, така че смятам, че не това е темата в държавата”, коментира свидетелят.

 

БНР съобщи по-рано днес, че Тодоров е обявен за общодържавно издирване, защото не е бил открит в дома му.

 

Разпитът на бившия ръководител на РЗБОП - Велико Търново бе поискан на последното заседание от защитата на Цветан Цветанов. От искането на адвокат Менко Менков стана ясно, че Тодоров ще бъде питан дали се е познавал с Цветанов. Самият Тодоров отрече това, след като излезе от заседанието по другото дело срещу Цветанов.

 

Бившият вътрешен министър е обвинен, че е пренебрегнал разрешенията на окръжен съдия и три пъти собственоръчно е поставил резолюция „Не!!!" на шест искания за подслушване на ексшефа на ГДБОП Орлин Тодоров. 


 
Ако Цветанов бъде признат за виновен, може да получи от една до шест години затвор и забрана да заема висша държавна или обществена длъжност.