Двама от шефовете на дружеството са с повдигнати обвинения заради напрежението около банковата система

Комисията за финансов надзор откри процедура за отнемане лиценза за работа на инвестиционния посредник „Глобал Маркетс”.

 

Двама от шефовете на дружеството са с повдигнати обвинения заради напрежението около банковата система.

 

От Комисията за финансов надзор заявяват, че „Глобал Маркетс” са засичани системно да нарушават Закона за пазарите на финансови инструменти. От 2010 година досега дружеството е проверено 42 пъти и е получило близо 120 акта за административни нарушения. 

 

Глобите са били за неправомерно боравене с активи на клиенти, неспазване на регламента за дейността на инвестиционните посредници, сключване на сделки, за които нямат право.

 

Комисията за финансов надзор си сътрудничи с прокуратурата, ДАНС и Националната агенция за приходите. През последната година и половина Комисията активно обменя надзорна информация за инвестиционния посредник и с отговорните органи на страни от ЕС като Дания, Полша и Словакия.

 

От „Глобал Маркетс” заявяват, че нямат право да коментира обвиненията до приключване на разследването от ДАНС.  От инвестиционния посредник обаче допълват, че са най-заинтересовани истината за банковата паника да стане достояние на обществеността.  

 

Преди повече от година „Глобал Маркетс” влезе и в предаването „Господари на ефира”, след като група брокери във Варна се оплакаха, че работят без договори и без пари, но на пълен работен ден в местния офис.