Те са задържани за 24 часа, като нито един от тях все още няма повдигнато обвинение.

Арестувани са седем полицаи, сред които и шефът на моторизираното спецзвено в МВР - "Сигма". В Новините на Нова първи ви съобщихме за арестите. Причината за тях - схема за подкупи. 
 
Цял ден официална информация по случая така и не се появи. Неофициално, Нова ТВ разбра, че седемте униформени са разследвани за взимани от тях подкупи. Разследването е започнало от Вътрешна сигурност в МВР и се е провело под наблюдението на Специализираната прокуратура. Най-вероятно полицаите ще бъдат обвинени като организирана престъпна група
 
Арестите са извършени в поделението, където се помещават Специализираните полицейски сили, мотоотрядът и конната полиция. Всички служители на звеното "Сигма" са били привикани още на 30-и юли за разпити, включително и служителите в отпуск и командировка. 
 
Неофициално, Нова ТВ разбра, че първият задържан е бил шефът на специализираното моторизирано звено "Сигма" - Ивайло Василев. Любопитна подробност е, че той е бил готвен за повишение. Трябвало е да заеме мястото на заместник-директор на СДВР. Разследването обаче е осуетило издигането му в системата на МВР.  Останалите задържани са подчинени на Ивайло Василев. 
 
По неофициална информация на Нова ТВ, става дума за разкрита схема за подкупи - униформените на пътя взимат подкуп, а началникът получава процент. Дали обаче всичко това наистина е така - очакваме да разберем на 1-ви август от Специализираната прокуратура. Засега седемте полицаи са задържани за 24 часа, като нито един от тях все още няма повдигнато обвинение. 
 
Междувременно, днес в късния следобед от МВР съобщиха името на новия избраник, който ще заеме поста заместник-директор на СДВР - Радослав Сотиров, досегашен заместник-директор на РД „Гранична полиция“ -Смолян. Интересното е, че преди 4 години служител в МВР беше подал сигнал за взимани от Радослав Сотиров подкупи от негови служители. Обвинението обаче не беше доказано.