Останалите в групата бяха освободени под парична гаранция

Специализираният съд остави в ареста началника на моторизирания отдел на МВР „Сигма”. На Ивайло Василев е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Още по темата

 

Василев е обвинен, че е ръководил престъпна група за изнудване и вземане на подкупи. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на още шестима служители на звеното, които бяха освободени под парична гаранция.

 

Участниците в групата бяха задържани при спецоперация на 30 юли. Освен Василев, сочен за ръководител, обвинени са още Георги Б., Йордан Дж., Филип М., Владислав Н., Стойко М. и Любомир Л.

 

Според събраните до момента доказателства престъпната структура е действала от януари 2013 г. Участниците са изнудвали водачи на автомобили да дават различни по размер подкупи, за да не бъдат санкционирани за извършени от тях нарушения на пътя.

 

В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства. До момента са разпитани деветима свидетели.

 

В рамките на съдебното заседание стана ясно още, че след приключване на работните смени Ивайло Василев е взимал суми от служителите си, за да ги пази, информира „Фокус”. От събраните показания и доказателства е установено, че той е инициатор на извършените престъпления.

 

По време на делото адвокатът Емил Милев определи голяма част от показанията като „клюки”. Дело за обжалване на мярката за неотклонение е насрочено за 7 август.