Основното количество е хванато при проверка на пункт Малко Търново

70 000 къса контрабандни цигари задържаха служители на Митница Бургас и мобилна митническа група в района. Основното количество цигари е задържано при проверка на пункт Малко Търново на български автобус, пътуващ по редовна линия от Турция за България. 
 
При проверката в багажното отделение са открити шест торби, два куфара и един сак, пълни със стекове с контрабандни цигари. Цигарите - 51 800 са с надписи „Произведено в България" и „Duty Free", всички без акцизен бандерол. Всички те са иззети.
 
Другото значимо количество контрабандни цигари е открито при road stop проверка на мобилна митническа група на автомагистрала Тракия между 345 и 346 км в посока Бургас. В микробус
със сливенска регистрация са намерени 11 580 къса цигари без бандерол и с надпис „Duty Free”. Цигарите са иззети, образувано е досъдебно производство по описа на Митница Бургас.  
 
Други контрабандни цигари са открити и иззети при щателни митнически проверки на румънски автобус на МП Малко Търново, както и на български и румънски камиони на МП Лесово.