Психично болният мъж е произвел изстрел с незаконно оръжие

Среднощен екшън се разигра в Бузовград, след като 62-годишен мъж се барикадира в дома си и започна да стреля. За късмет, пострадали няма.  

 

Близо 5 часа полицаи от Казанлък са разговаряли с 62-годишния жител на село Бузовград - Ибрям Караасан, който се е затворил в къщата си със самоделно направено оръжие. Около 6 часа сутринта той бе задържан от полицията. Малко преди 2.00 ч. през нощта той е направил опит да подпали къща на свои съседи и е стрелял по тях. Най-вероятно е бил пиян. Причината да свадата е стара вражда.

 

Близо пет часа полицаи от Казанлък са разговаряли с 62-годишния мъж, който се е затвори в къщата си със самоделно направено оръжие. Около 6.00 часа сутринта той бе задържан от полицията

 

Преди това той е направил опит да подпали къща на свои съседи и е стрелял по тях. Най-вероятно е бил пиян. Причината за съседската свада е стара вражда.

 

Ибрям е живеел сам, разведен е, двете му деца работят в чужбина. Баща му е ходжата на Бузовград. Част от съседите го определят като сприхав, други като добър комшия.

 

Полицията претърси къщата на Ибрям, където бе открита самоделно направена пушка. Обискиран е и лек автомобил със счупени стъкла. Пенсионираният мъж е работил в казанлъшката оръжейница "Арсенал”.

 

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата. Продължава изясняването на обстоятелствата по случая.

 

Повече по темата гледайте във видеото.