Вече е образувано наказателно производство за извършено насилствено блудство

Ден, след като обществото се взриви от съмненията за сексуално посегателство над 13-годишната Ана-Мария с аутизъм, прокуратурата се задейства по казуса. Вече е образувано наказателно производство. Междувременно, майката на детето отрече да е съобщавала, че детето е склонно да се съблича. 
 
По думите на психолога от 4-о помощно училище – Весела Огнянова, на 19-и септември бащата на момиченцето, бил споменал, че то само си събувало обувките и си повдигал блузата. Отрича се версията учител да е посягал някога на детето. 
 
Все още обаче от училището продължават да мълчат по случая. 
 
„За нас няма такова нещо. Така че, недейте, нека бъдем коректни. Когато излязат решенията, тогава ще дадем официално отговори”, заяви директорът на училището Андрей Михайлов. 
 
Оказа се обаче, че това съвсем не е първият случай на нередности в 4-о помощно училище. 
 
Майка разказа пред Нова ТВ, че с очите си е виждала как децата били удряни по главата и зад врата. Друга майка - Мариела Каймакова, вече даже е отписала 12-годишния си син от училището, след като един път го взела в окаян външен вид, с чужди дрехи и видимо стресиран. Още на следващия ден Мариела пуснала жалба до Агенцията за закрила на детето, но отговор от там за нейния случай все още няма. 
 
По случая на Ана-Мария вече е образувано наказателно производство за извършено насилствено блудство с малолетна срещу неизвестен извършител. Към момента обаче няма еднопосочни данни, че са били осъществявани блудствени действия.
 
Интересното е, че всички разпитани служители от полицията до момента не включвали мъже, въпреки че в сигнала си майката на 13-годишното момиченце твърди друго. В края на тази седмица трябва да станат ясни и резултатите от проверките на експертите.
 
Повече подробности ще намерите във видеото.