Той обаче отказа да уточни точната им бройка, но поясни, че са с леки наранявания

 

Пострадал при снощната акция по обезвреждането на мъж в "Горна баня” не е само един служител на МВР, съобщи в кулоарите на Народното събрание вътрешният министър Веселин Вучков. 

Още по темата

 

Той обаче отказа да уточни бройката на пострадалите униформени.

 

Вътрешният министър поясни, че служителите са с леки наранявания, преминали са преглед и са отново на работа. Сред леко пострадалите е и самият ръководител на акцията.

 

"Трябва да се потърси начин такива хора с психиатрична болест да бъдат от време на време в изолация от обществото, за да не поставят на риск живота и здравето на съседите, оказа се и на полицаи. В Закона за МВР едва ли е необходимо нещо да се пипа. Ако става дума за Закона за здравето, където по принцип са регламентирани тези хипотези, да. Ако не са достатъчно добре уредени нормите, ще се направят промени”, коментира пред журналисти Вучков.

 

"Лично директорът на СДВР ръководеше тази операция, мисля, че полицаите и техните ръководители действаха абсолютно законосъобразно", заяви още Вучков, който бе лаконичен в коментара си за самата акция. 

 

Министърът коментира, че не е правил опит да се намесва в работата на баретите, като единствено е помолил директорът да действа стриктно, съобразно нормите на Закона за МВР.