Хиляди се развихриха по улиците на Кьолн

"Дните на лудостта” в Кьолн започнаха. Традиционният карнавал стартира на 11 февруари точно в 11.11 часа сутринта и по план ще приключи на 17 този месец. Същинските „луди дни” обаче започнаха днес, отприщвайки шумни празненства по улиците, по големите площади и в заведенията. Докато траят празничните дни, за кръчмите и бирариите важи само един закон: да не затварят дори за минута

 

Ако по това време на годината посетите Кьолн, ще видите хиляди хора, облечени в пъстри празнични костюми, лудуващи под съпровода на музиката или просто на собствените си гласове. Или нека погледнем фактите в очите: в това време от годината жителите на Кьолн просто полудяват. Те нахълтват в претъпканите кръчми, пият много бира и пеят песни на кьолнски диалект. Местоположението им няма значение. Те нямат проблем да се появят дори на работното си място в пъстроцветни одеяния и приповдигнато настроение. Затова не се учудвайте, ако в банката бъдете обслужени от някой делови и експедитивен клоун. Но всъщност много малко са хората, които работят в този момент. 

 

Съвет от "Дойче веле": Не се мъчете да си поръчате в заведението своя избор за обяд. Там ще намерите само бира и най-много кюфте с горчица.

 

Наричат пъстрия карнавал "Петия сезон на годината” и това не е случайно. Защо ли? Вижте в галерията!