Очаква се през март ЕК да представи пакет с мерки за прозрачност в данъчното облагане

Дружествата ще бъдат облагани на мястото, където генерират печалба от стопанска дейност. За това се споразумяха днес членовете на ЕК. 

 

Европейската комисия вече започна работа по своята амбициозна програма за борба с избягването на данъчно облагане и агресивното данъчно планиране. Очаква се през март тя да представи пакет с мерки за прозрачност в данъчното облагане.

Още по темата

 

„Време е за нова ера на откритост между данъчните администрации и на солидарност между правителствата, за да се осигури справедливо данъчно облагане за всички. Комисията подкрепя безрезервно постигането на най-високо равнище на прозрачност на данъчното облагане в Европа”, коментира ломисарят по икономическите и финансовите въпроси, данъчното облагане и митническия съюз Пиер Московиси. 

 

Работата в тази област ще продължи през 2015 г. През лятото ЕК ще представи втори пакет от мерки за справедливо и ефикасно корпоративно данъчно облагане, в които ще бъдат отразени и текущите инициативи в рамките на Г-20 и ОИСР за борба с избягването на данъчно облагане.