Историята на три жени, които никога не са получавали подарък за 8-ми март

 

Най-прекрасното чувство на света е да се усещаш като огледало за любовта, родена в очите на този, когото обичаш, любов, за която искаш само да даваш и да виждаш другия щастлив. На всяка цена и...без значение от цената.

 

Като в разказа на О'Хенри, в който млада съпруга отряза косите си, за да купи верижка за джобния часовника на съпругата си, а той продава същият този часовник, за да купи гребен за косите на своята съпруга без да знае, че тя ги е отразяла. Разказът се казва "Даровете на влъхвите". 

 

Това е разказ за три жени, които никога не са получавали подарък за 8-ми март, Константина, Таня и Славина.  „Дали съзнателно или не на жените основно им липсва уважение от страна на мъжете, уважение на тяхното лично пространство и време. И тъй като не успяват, да го заявят пред себе си”, на мнение е Ева Кулева, която е учител по живеене.

 


Как да се лекуват рани? Експертите дадоха един вероятно за мнозина неочакван съвет.

„Има смисъл да седнете да напишете писмо на вашия бивш, в което да му кажете колко сте му благодарна, колко сте го обичали, как сте му се възхищавали”, съветва психологът и сексолог Наталия Кобилкина.


 


Повече по темата гледайте във видеото.