Между Иванов и министър Ненчев имаше разминавания по въпроса за досиетата

"Разбира се, че го очаквах". Това заяви освободеният директор на служба "Военна информация" Веселин Иванов, цитиран от БГНЕС. 

 

"Ние сме свикнали да предвиждаме нещата", добави той. 

Още по темата

 

В края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов отиде при президента Росен Плевнелиев с четири законопроекта за реформа в сектор сигурност. Стана ясно, че още в следващите дни конкретна реализация ще намери постигнатият на Консултативния съвет за национална сигурност при президента политически консенсус за завършване на реформата в сектор "Сигурност" чрез пакет от четири законопроекта. В тези законопроекти е и този за служба "Военна информация". Веселин Иванов посочи днес единствено, че по тези закони се решава и "този въпрос, но вече го е решил".

 

Между шефа на "Военна информация" и министъра на отбраната Николай Ненчев имаше разминавания около предаването на досиетата на службата на комисията по досиета. Самият Иванов заяви днес, че смята, че вероятно именно на това се дължи освобождаването му от поста. На него лично не му е било дадено никакво обяснение.

 

"Сега е такова времето – млади хора да работят", каза той. Веселин Иванов е категоричен, че оставя службата в отлично състояние.

 

По-рано днес със своя заповед от днес министърът на отбраната Николай Ненчев освободи от длъжност директора на служба "Военна информация" Веселин Иванов.