На Острова правят секс за първи път средно на 16 години

Половината от жените във Великобритания съжаляват за първия път, когато са правили секс. При момчетата съжалението е обзело само един на всеки петима души. Това са резултатите от най-задълбоченото проучване за това какво се случва в спалните на британците.

 

Изследването, цитирано от БГНЕС, разкрива, че момичетата губят девствеността си при много различни обстоятелства, но това, което го обединява е, че повечето съжаляват, че са го направили.

 

Първият въпрос, на който учените потърсили отговор е "На колко години бяхте". Оказва се, че годините, на които британците се разделят с невинността си, са в двете крайности – или твърде млади, или твърде закъснели.

 

Все пак средностатистическият човек на Острова прави секс за първи път на 16 години. Статистиката при по-възрастните поколения показва, че хората стават сексуално активни все по-рано. Като цяло през 80-те години хората са губили девствеността си средно на 18 години, а жените чакали до 19 г. През 50-те години секс на 16 г. са правили едва всеки седми и всяка десета жена. Цифрата сега е всеки трети. 

 

Оказва се, че 42% от жените и само 20% от мъжете са съжалявали след първия си път. Причините за разкаянието също са различни. 22% от анкетираните жени чувствали натиск от страна на партньора, за разлика от 7% от момчетата, които се чувствали принудени от приятелката си. 16% съжаляват, защото са били пияни, а 20% признават, че са го направили с напълно непознат.