По света вече има хора, които живеят в принтирани къщи

 

Технологиите в наша помощ. По света вече има хора, които живеят в принтирани къщи, а учените създават човешки органи от билогично мастило. Може ли пътят на следващата световна иновация да тръгне от България?

 

Едно от устройствата позволява на хладилника ни да знае кой от продуктите в него бързо се разваля. Свързано е с интернет и с телефона, така че човек знае по всяко време какво има в хладилника си.

 

Или когато къщите се строят от принтери, които работят не с мастило, а с бетон. Или когато човешки органи се създават в лаборатории - можете да видите бъбрекът, който беше направен по-рано днес. Това не е научна фантастика, а настоящето.

 

"Това не е Стартрек. То е настоящето ни”, казва председателят на глобалния конгрес за дигитална индустрия Webit Пламен Русев.

 

Може и да звучи невероятно, но според него е просто – трябва да знаеш какво правиш, да се учиш и да знаеш къде искаш да стигнеш.

 

 

Ако всичко това ни звучи невероятно, най-вероятно причината е, че знаем твърде малко за технологиите.

 

"България е пълна с прекрасни хора - млади, умни, те могат да правят чудеса от храброст в тази държава и нито законодателството пречи, нито самата държава”, на мнение е Русев.

 

В края на месец април конгресът за дигиталната индустрия Webit ще покаже още от иновациите на настоящето