Посетителите на “Св.Иван Рилски” в Дупница могат да паркират в района на болницата срещу 2 лв.

 

Частна болница в Дупница сложи бариера на общинска улица и такса паркинг за достъп до лечебното заведение. Посетителите на болница “Св.Иван Рилски” могат да паркират в района на болницата срещу два лева.

 

Скандалната бариера е поставена след гласуване на общински съвет, чийто председател е и служител в частното лечебно заведение, а собственик на болницата е настоящ общински съветник.

 

Такси за паркиране се събират от няколко дни, след решение на общински съвет Дупница. По искане на собственика на болницата д-р Ени Лефтеров, който е и общински съветник, се поставя бариера.

 

Бариерата е поставена на метри от болницата на улица, която е общинска собственост. Според кмета, обаче тя е незаконна. Събирането на такси – също.

 

След сигнал от възмутени граждани, кметът налага санкция на болницата и дава срок на ръководството й само да премахне незаконното съоръжение, затварящо общинска улица. Сред служителите на болницата е и председателят на местния общински съвет Костадин Костадинов. Според него слагането на бариерата било наложително.

 

Градоначалникът обаче вижда лоби в проблема с бариерата и упреква за ситуацията, председателя на Общинския съвет и собственика на болницата.

 

Две страни - обвинения и обяснения много. Най-потърпевша, обаче остава третата, най-важна страна - пациентите.

 

След като екипът ни снима бариерата и потърси управителят на болницата за коментар, той отказа, но пък часове по-късно премахна бариерата.

 

Репортер: Екатерина Николова