Съдът гледа мерките за неотклонение на четиримата задържани

 

Софийският районен съд гледа мерките за неотклонение на четиримата задържани след масовите безредици в столичния квартал „Орландовци”

Още по темата

 

В ареста бяха 19-годишният Жони Коцев и братята му Асен и Георги, както и  17-годишният Данаил Колев. Арестуваните влязоха в съдебната зала с качулки на главите и първоначално отказаха да говорят.

 

След канонада от журналистически въпроси обаче Жони Коцев не издържа и обясни, че не той е агресорът, а всъщност е жертва. Той емоционално свали тениската си и показа белезите от нанесения му побой. Жони обясни, че е бил близо до мястото, където се проведе протестът в „Орландовци”, но не участвал в безредиците там, а бил нападнат от момче, докато бил в кафене. Затова имало и свидетели.

 

Той е единственият криминално проявен от  четиримата задържани. Първоначално и на четиримата беше повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда, но по-късно обвинението на Жони беше променено в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.  Дали момчетата ще останат в ареста ще стане ясно по-късно тази вечер. 

 

Снимка: БГНЕС