Инцидентът стана в "Слънчев бряг"

 

В „Слънчев бряг” англичанин се опита да открадне 11-месечно бебе от родителите му. Драмата се разиграла около 22.00 часа на централната алея в курорта. Мъж и жена от Костенец се разхождали с бебето си. Количката с детето бутала майката, когато срещу нея излязъл пиян британец. 

Още по темата

 

 „Той беше доста пиян, мисля че не беше употребил сама алкохол и както си вървяха родителите с детето, англичанинът просто дръпна количката и започна да се смее. Бащата го бутна го, защото той щеше да събори детето от количката и тогава англичанинът стана агресивен, започна да посяга, удари бащата на детето няколко пъти, разтърваха ги, но той продължи да обижда”, разказа Недилян Петров, който е станал свидетел на драмата.

 

 „Включиха се още две момчета, бутнаха го на земята, наритаха го. Напръскаха го с някакъв спрей,падна върху табела”, обясни Диляна Павлова, която също е видяла всичко. В същото време минали патрулиращи полицаи, които се опитали да успокоят 31-годишния Антъни. „Той скочи и на полицаите да ги бие и тогава го закопчаха”, разказа Диляна.  Срещу нападателя е образувано бързо полицейско производство.

 

 „Той се е държал доста неадекватно. Дори е плакал в полицейското управление след като не е могъл да обясни своето поведение със вземането на малкото дете от ръцете на майка му”, съобщи говорителят на ОД на МВР в Бургас Цветелина Раднева. Обвинения спрямо английският турист ще бъдат повдигнати в понеделник.

 

След инцидента детето е добре. Семейството ще продължи почивката си. 

 

Репортер:  Цеца Алексова