Той е обвинен в няколко престъпления против правосъдието

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Висшия съдебен съвет да отстрани временно прокурора от Казанлък Кръстин Кацаров. Името му нашумя покрай това, че местната прокуратура поиска разследване на журналисти в Казанлък заради начина, по който са отразили наводненията в региона.

 

Прокурорът е обвинен в няколко престъпления против правосъдието.

 

Така например един от мотивите е повдигнато на 13.07.2015 г. обвинение на прокурор Кацаров за склоняване на прокурори от Районната прокуратура да нарушат свое служебно задължение във връзка с правораздаването. Кацаров се е опитал да склони двама свои колеги да нарушат задълженията си във връзка с правораздаването по наблюдавани от тях общо четири наказателни производства.

 

В периода 20.02.2015г. – месец април 2015г. Кацаров е склонявал прокурор от РП – Казанлък да приеме, че кметът на община Павел баня е извършил документно престъпление, да го привлече като обвиняем  за това престъпление, да го задържи до 72 часа  и да поиска вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо кмета.

 

През месец март 2015 г. Кацаров е убеждавал същия прокурор да вземе решение против вътрешното си убеждение и да прекрати наказателно производство за държане на наркотични вещества.

 

На Кръстин Кацаров е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3 000 лв.