"Плажното тяло" им излиза солено

Част от представителките на нежния пол харчат двойно повече пари, за да се разкрасят за лятната почивка, отколкото за самата ваканция, съобщават "Дейли експрес" и БТА, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

 

За да изваят "плажно тяло", дамите пръскат над 400 лири за разкрасителни процедури и продукти. За сравнение - едноседмичен пакет за почивка в Турция се предлага от водещи туроператори за 215 лири. Проучването разкрива, че в подготовка за лятната ваканция, две трети от жените посещават фризьор, а 56 процента полагат грижи да се сдобият със завиден тен още преди да са се излегнали на плажа или край басейна. Четиридесет и шест процента от дамите не тръгват на почивка, без да се обезкосмят старателно. Около 40 процента задължително си правят маникюр, а 22 процента - педикюр. Осемнадесет процент изтъняват и оформят веждите си, 15 процента посещават козметичния салон за освежаваща маска за лице, а осем процента глезят цялото си тяло с ексфолиращи процедури, овлажнители и масажи.

 

Отделно проучване, направено във Великобритания, разкрива, че близо 20 процента от метросексуалните мъже харчат стотици лири за разкрасяване и нови дрехи преди почивката