Тихомир Ганев е със счупен на пет места крак

 

Тарторът на агитката на пловдивския „Локомотив” – Тихомир Ганев – Тишо, пострада в тежка катастрофа. 38-годишният пловдивчанин управлявал мотопеда си, като заедно с него бил и 9-годишния му син. На едно от големите кръстовища в Пловдив лек автомобил му отнема предимството и го удря. Тихомир спасява детето, но той е потрошен. 


Инцидентът станал на 31 юли на кръстовището до Аграрния университет, близо до дома на Тишо. По разказа на пострадалия, всичко се случва за секунди.


Принципно се притесних, защото не бях сам, а с моя син. Гушнах го, предпазих го, но човекът, който ме удари не предпази мен. Кракът ми беше в много лошо състояние”, разказва Ганев.


Кракът му е счупен на пет места. Той е претърпял операция в болница, за която сега дължи 3000 лева. Инжекциите срещу съсирването на крака за първия месец струват 2100 лева.
ОТ КАТ-Пловдив призовават водачите да бъдат внимателни на пътя, защото катастрофите с ранени и загинали са се превърнали в ежедневие.


Не само в летния период, но и по принцип, трябва да се спазват правилата за движение. Те са елементарни и гарантират живота и здравето на всички участници в движението”, коментира Радослав Начев, началник на КАТ-Пловдив.


Тихомир ще бъде прикован към леглото поне месец и половина. Той не е ядосан за самия инцидент, а за отношението, което демонстрира към него виновния участник в катастрофата.


До ден днешен не ме е потърсил да ме пита как съм. Всеки прави грешки. Има грешка, има и прошка, аз искам просто да дойде и да каже едно: ”Извинявай”, казва потърпевшият.


Репортер: Илиян Велков