Този път взривът е бил в жилището на родителите на Васил Василев

 

Десети атентат срещу бизнесмен от Ботевград. За Васил Василев ви разказахме преди четири дни, когато под прозорците на жилището му гръмна самоделно взривно устройство. Този път взривът е бил в жилището на родителите му. От 18-ти юли досега Васил Василев е жертва на 4 палежа и шест взрива.


Последната самоделна бомба е поставена пред прозореца на дневната на съседите на родителите на Васил Василев. Макар че устройството е избухнало в близост до газов котлон, пострадали няма. Всички обаче са изплашени.


„Още сме в шок. Снощи към 8:30 ни се обадиха, ние бяхме в София. Взривът е бил на втория етаж. Цяла нощ тук имаше разследващи от ГДБОП”, разказаха засегнатите съседи Светозар и Мария Димитрови.


Васил Василев е доскорошен търговски директор на куриерска фирма в града. Имал е и магазини. Майка му Валентина Маринова също е в шок. Тя е категорична, че синът й няма никакви взаимоотношения с криминалния контингент.


„Бях с двете си внучета те винаги ходят с мен. Качихме се горе, винаги си вкарвам колата вътре, сега не, защото имах излизане. Горе сложих на едното дете да вечеря и тогава чухме взрива. На мен ми приличаше на бомба. Всичко пред градината беше в мъгла. Помислих, че е колата”, разказа Валентина Маринова, майка на Васил Василев.


Семейството се надява полицията да разкрие извършителите.


„Това е десетият атентат срещу нас, полицията знае за всичко. Атакаите са срещу него, нали се сещате, при тилкова много неща, които се правят срещу него, ако знаеше нещо, той щеше да каже. Няма интерес да скрие нищо”, добавя Валентина Маринова.


Васил Василев не в Ботевград. След последния атентат той е в неизвестност, защото се страхува за близките си. Семейството не подозира никого. Свидетели няма. Съседи само чули взрива.


„Бях на прозореца, една кола мина и после гръмна. Беше тъмно и не видях цвета и номера”, разказва съседът Асен Ангелов.


От МВР отказаха коментар. До момента не са ясни версиите, по които се работи и има ли заподозрян по случая.


Повече по темата гледайте във видеото.