Това твърди френски следовател, запознат с хода на разследването

 

Черните кутии на катастрофиралия самолет с руски туристи са записали взрив. Това твърди френски следовател, запознат с хода на разследването. 

 

В същото време не били отчетени никакви технически повреди. Въпреки че няма официално потвърждение, все повече се засилват подозренията, че самолетът е бил свален. Най-вероятно чрез бомба в багажното отделение.

 

Великобритания обяви, че има записи на прихванати разговори между терористи, които се поздравяват за свалянето на пътническия самолет.

 

В началото Русия отхвърли версията "тероризъм", но вчера президентът Владимир Путин разпореди спирането на всички руски полети до Египет. Държавният глава поиска 50 хиляди руски туристи да бъдат изтеглени от арабската страна. 

По-рано днес от българското външно министерство препоръчаха българските граждани да се въздържат от пътувания до египетските курорти, намиращи се на Синайския полуостров (Шарм Ел Шейх, Дахаб, Нуейба и др.) до окончателното изясняване на причините за инцидента. Причината - обстоятелствата около катастрофата.