Лабораторни анализи показват наличието на трети човек в дома на убитото дете

Още по темата

Появиха се нови разкрития около убийството на малката Ани в Гърция. Според медицинската експертиза, изпратена от съдебния лекар към разследващите на 6-и октомври, разпръснати петна от кръв и генетичен материал, открити в дома на бащата на ул. "Михаил вода" в Атина показват, че кръвтта на детето е била още под налягане, което предполага, че детето е било още живо.

 

Петна от кръв на малкото момиченце, според резултатите от лабораторните изследвания, са били разпръснати из сутерена на апартамента. Кръв и генетичен материал на детето са намерени върху възглавницата, завивката, матрака, одеялото, по коридора, плочките, стените, в банята, на пода в кухнята и по пантофите.


Според констатациите на криминалистичните лаборатории е открито и мистериозно петно в перваза на стената до леглото на Ани. Това от своя страна показва наличието на трети човек в дома.

 

На мястото на престъплнието е намерено ДНК на Ани, на баща ѝ, на неговия приятел Ники, както и на неизвестен досега мъж.


Много въпросителни поражда и мистериозното изчезване на въпросния Ники или Насиф Ахмедов, който е ключов свидетел по делото. Същият се издирва от Интерпол от средата на септември. Чрез българските власти той е получил призовка за даване на показания, но до момента не само че не се е явил пред гръцките власти, но дори изчезнал.

 

Според допълнителните показания на главния заподозрян за убийството - бащата на детето Станислав Бакърджев - той е прехвърлил вината за изчезването на трупа главно върху приятеля си Ники.

 

Според информация на ключовия свидетел Ники не се явил на разпит от страх да не бъде обвинен в убийството.

 

Репортер: Бойка Атанасова