Той взел 3000 лева, за да издаде конкретен документ

Окръжната прокуратура в Благоевград повдигна обвинение срещу служител на община Петрич заради поискан подкуп от 3000 лева.  Той бе задържан от полицията малко след получаване на сумата от предварително белязани банкноти.

 

Димитър Минчев е служител в  сектор "Архитектурен и строителен контрол" в Община Петрич. Поисканият от него подкуп е за издаване на удостоверение за търпимост на сграда, за която е имало становище, че е незаконна, съобщава БНР. 

 

Преди два дни в близост до сградата на общината е била уговорена срещу между собственика на имота и общинския експерт по незаконното строителство, на когото е предадена исканата сума.  Минути след това полицията обискира длъжностното лице и открива в него белязаните банкноти.

 

Димитър Минчев е задържан за 72 часа в ареста. По образуваното досъдебно производство са разпитани свидетели и длъжностни  лица, сред които и главния архитект, тъй като арестуваният служител твърди, че подкупът е бил за него, а той бил само преносител.  Показания е дал и новият кмет на Петрич Димитър Бръчков.