Милионите фенове на актьора по цял свят очакват той да грабне първия си „Оскар”

Леонардо ди Каприо се впуска в поредната битка за заветния „Оскар”. Дни преди раздаването на най-големите награди в света на киното, милионите фенове на актьора очакват да разберат дали звездата най-сетне ще се сдобие със статуетка. Този път той е номиниран в категорията „Най-добър актьор в мъжка главна роля” за приключенската драма „Завръщането” на режисьора Алехандро Гонзалес Иняриту.


Героят на Лео – Хю Глас, преминава през ада, яде бизонски черен дроб, крие се в изкорменото тяло на умрял кон и на няколко пъти умира от студ в далечно Калгари.


Никое от изброените мъчения, на които се подлага актьорът, не може да изненада онези, които са следили отначало неговата кариера.


В продължение почти на три десетилетия, Ди Каприо затвърждава репутацията си на един от най-отдадените на работата и най-самоотвержени актьори.


Още през 1993 г. той получава номинация за „Оскар" за ролята си на умствено изостанало момче в "Защо тъгува Гилбърт Грейп?".


Серията романтични роли през 1990-та във филми като „Титаник” и „Ромео и Жулиета" го превърнаха в истински разбивач на сърца. Той обаче избра да не залага само на харизмата и привлекателността си и започна да приема роли, които оставят дълбока следа в световното кино.


През годините работи с гениални режисьори като Стивън Спилбърг, Ридли Скот и Мартин Скорсезе, който грабна първия си „Оскар” за филм с участието именно на ди Каприо – „От другата страна”.


В галерията вижте някои от най-запомнящите се роли от вдъхновяващата филмография на Леонардо Ди Каприо.

 

Редактор: Маргарита Стоянчева