Те ще бъдат обвинени за участие в дейността на терористична група

Двама предполагаеми съучастници на Лароси Абала, който уби в понеделник двойка полицаи близо до Париж, бяха предадени на правосъдието, за да им бъдат повдигнати обвинения, съобщи парижката прокуратура, цитирана от Франс прес и БТА.

Двадесет и седем годишният Шараф-Дин Аберуз и Саад Раджраджи, на 29 години, ще се явят пред съдия следовател, за да бъдат съдени по обвинение за участие в дейността на терористична група, посочи прокуратурата.

Двамата са били задържани за разпит и поставени под стража във вторник едновременно с трети мъж, който впоследствие е бил освободен.

Аберуз и Раджраджи са били осъдени през 2013 г. заедно с Лароси Абала по дело срещу група за изпращане на джихадисти в Пакистан.

В понеделник Абала уби с нож полицай и приятелката му в дома им в парижкото предградия Манянвил, след което беше ликвидиран от елитна част на полицията. Три седмици преди убийството убиецът се заклел във вярност на групировката "Ислямска държава".

Френските следователи се опитват да установят дали той е имал съучастници в подготвянето и извършването на престъплението.