Как един обикновен човек се превръща в герой от филм на ужасите

Румънски артисти разкриха тайните на грима в Холивуд. Те направиха демонстрация на изкуството да превърнеш един обикновен човек в герой от филм на ужасите, като за целта използваха пространството на Русенската художествена галерия, пише БГНЕС. 

По темата

Събитието бе под мотото „Създаването“ и в него се включиха професионалната гримьорка във филми Йоана Ангелеску, скулпторът и създател на маски от силикон Кристиян Крестинков, фотографът Емануел Сава. Идеята им е да противопоставят технологиите и 3D ефекта на реалните образи, разказани с пластични материали и фотография.

Йоана Ангелеску се зае със задачата да направи грима на хорър героинята. Използвана бе изкуствена кръв, която да се доближава като цвят до реалната. За превъплъщаването в образа бе необходимо много търпение и от двете страни.

„Полагането на грима може да отнеме няколко часа в зависимост от персонажа и от това докъде трябва да бъде гримиран. Само за главата, например, отиват между 45 минути и час. Ако не е много горещо, този грим може да стои два часа на лицето“, обяснява Кристиян Крестинков.

Артистите представиха и своя експозиция на маски, направени от силикон и латекс и посветени на различни филмови образи.