Кметът на София обеща отговорните да бъдат санкционирани

Снимки на бетонирани, а в последствие и отрязани дървета край столичния булевард „Владимир Вазов” по време на текущия там ремонт взривиха социалните мрежи.
По темата
 
За абсурда сигнализира гражданската организация „Спаси София” на Facebook страницата си.
 
Ето как се ремонтира бул. „Владимир Вазов” – най-амбициозният и мащабен проект на Общината през тази година, струващ колосалните 13,5 млн. лева. Оставяме настрана факта, че сега булевардът се ремонтира по стара регулация, която не е съобразена с предстоящото строителство на метрото, но за сметка на това щедро включва вече станалото традиционно крайно мърляво изпълнение на тротоарите”, написаха от „Спаси София”.
 
Бихме искали да призовем и всички общински съветници в Столичния общински съвет да обръщат по-сериозно внимание на проблемите с инфраструктурата, да следят за качеството и да изискват корекции навреме. Тяхната функция не е да гласуват под строй в залата, а да бъдат очите и ушите на софиянци”, добавят още от гражданската организация.
 
Малко по-късно кметът на София Йорданка Фандъкова излезе с изявление, също в социалната мрежа:
 
"Допуснатото асфалтиране на тротоари по бул. "Владимир Вазов" около пънове на дървета, без да са фрезовани, е изключително безотговорно и недопустимо като отношение към работата. Изпратила съм проверка на място, която да установи кой е отговорен и как е била организирана координацията на дейностите в обхвата на ремонта. В задълженията на избраната надзорна фирма е да следи всекидневно работата на изпълнителите, така че да се гарантира качеството. Допусналият тази мърлява и безхаберна работа ще бъде санкциониран", посочва в коментара си столичният кмет.
 
В бързината да положат асфалта, не са изчакали колегите, които се занимават с рязането на дървета и се е стигнало до този абсурд. Абсолютно безобразие! Ще има санкции. Все пак всеки трябва да остава със здравия си разум. Този, който го е правил, е виждал каква глупост прави”, коментира кметът на район „Подуяне” Ева Митова. 
 
Асфалтираните дървета обаче далеч не са прецедент. Сред пионерите в тази област са Видин и Харманли, които преди година се прочуха с новите си строителни методи.
Снимки: Facebook