Вижте как да уловите повече покемони

По темата
Искате ли да се потопите в реалния и виртуалния свят едновременно? И едновременно с това да опознаете нови места? Pokemon Gо ви дава тази възможност. Тя е предназначена за айфони и устройства с операционна система Android и използва реални локации по целия свят. 
 
За да се включите във всеобщата мания, е необходимо само да свалите играта на телефона си. Това е напълно безплатно. Уверете се, че GPS-ът ви работи, за да сте сигурни, че приложението правилно е отчело местоположението ви в реално време. След това можете на воля да изследвате района, в който живеете или дори по целия свят, за да уловите колкото се може повече покемони. Дръжте смартфона си така, сякаш ще снимате с камерата. На екрана ще се появи мястото, на което сте, както и евентуално покемон, който е анимиран.  
 
Докато се движите, вашият телефон ще извибрира, за да ви индикира, че се намирате близо. Трябва да ги залавяте бързо и ловко, защото ако не реагирате, той може да избяга. Необходимо е да внимавате и за покеспирките – те се намират на интересни места като изложбени зали, исторически забележителност и паметници. Там може да събирате награди. За да можете да имате достъп до покеспирките, трябва да имате профил в сървъра на играта. Това може да е и регистрацията ви в Google. 
 
В началото трябва да определите и името и външността на треньора, с който ще играете - коса, очи, аксесоари, дрехи. Той трябва да изглежда колкото се може по-добре, защото всички ваши съперници в играта ще го виждат. 
 
За тези, които за пръв път играят Pokemon Go, на помощ идва професор Уилоу, който ще ви помогне да уловите първия си покемон.
 
В течение на играта вие ще качвате нивото на треньора си, като в по-високите нива ще можете да залавяте по-силни покемони и ще имате достъп до по-могъщи предмети, които ще ви помагат да заловите повече от анимираните животинки. 
 
Ако уловите достатъчно покемони от един вид, вие ще имате възможност да развиете един от тях. Докато изследвате различни места, ще откриете покемон яйца на покеспирките. Те ще се излюпят, след като извървите определено разстояние. Така можете да откриете покемон, който не сте виждали никога преди!
 
Някои диви покемони ще се появяват само на определени места. Например, водните типове могат да се видят само в близост до езера и океани. Затова ако сте на почивка, бъдете нащрек. 
 
Покемоните, които може да уловите в началото, са три - Чармандър, Бълбазор или Скуиртъл. Ако обаче не хванете нито един от тях, то след известно време ще се появи самият Пикачу. Хващането на покемон се случва, като хвърляте топки в неговата посока, докато не го улучите. Цветът на пръстена, който ги огражда, определя трудността на залавянето им. 
 
В определен момент от играта, вие ще можете да се присъедините към един от трите отбора - Инстинкт (жълт), Мистик (син) и Валор (червен). След като си изберете една от тях, ще можете да завземат различни Gym-ове на други играчи, като се борите с покемоните в тях. 
 
В приложението има магазин, където срещу реални пари можете да получите покекойнс, с които да си купите топки за ловене на покемони, примамки за анимираните животинки, инкубатори и други предмети, които ще ви помогнат да напреднете в играта. 
 
Редактор: Гергана Тенева